Numerologie

Numerologia azi se bazeaza pe ideile pe care discipolii si adeptii lui Pitagora le-au transmis de-a lungul secolelor. “Nasterea” sistemului actual si inceputul popularitatii se crede ca se datoreaza unei americance, d-na L. Dow Balliet. In primii ani ai secolului douazeci, ea a scris doua carti ce puneau in ecuatie simbolismul traditional al cifrelor si alfabetul englezesc, punand, astfel, bazele sistemului de astazi. Acesta a fost in continuare prelucrat si popularizat de alti numerologi, Julia Seton fiind unul dintre cei mai importanti. In zilele noastre numerologia atrage, din nou, din ce in ce mai mult atentia asupra sa.

       In Secretul cifrelor, Lionel Stebbings scrie: “Cifrele nu reprezinta cauza evenimentelor, ci ilustreaza ordinea si masura inerente vietii.”

       In trecut, numerele impare erau considerate a fi active sau masculine, iar cele pare – pasive sau feminine; aceasta categorizare poate fi asociata numerelor luminoase si intunecoase din I Ching. In zilele noastre consideram adeseori ca fiind suparatoare corespondentele ce se fac intre atributele luminos/pasiv, ca asociate naturii feminine. In general numerele impare actioneaza solitar, iar cele care actioneaza cel mai bine atunci cand sunt insotite. Cifra 8 poate fi considerata ca o eventuala exceptie a acestei generalizari. Cele noua cifre reprezinta urmatoarele calitati:

1. Abilitate de conducere, initiativa, originalitate, hotarare.

2. Cooperare, diplomatie, prietenie, bunatate.

3. Exteriorizare, creativitate, veselie, ras.

4. Spirit practic, autodisciplina, stabilitate, munca.

5. Libertate, comunicare, multilateralitate, adaptabilitate, senzualitate.

6. Armonie, creativitate, responsabilitate, viata de familie sau caracter gospodaresc.

7. Individualitate, intuitie, perfectiune, contemplare.

8. Putere, independenta, ambitie, organizare.

9. Compasiune, idealism, spectaculozitate, romantism.

       Zero, sau nula, nu este luat in calcul in numerologia conventionala, desi atunci cand apare in spatele unui numar accentueaza calitatile reprezentate de acesta. In numerologia indiana.

       Unii numerologi sunt de parere ca numerele 11 si 22 ar trebui discutate separat de cele 9 cifre mentionate mai sus.

       Numerologia este studiul numerelor, si modalitatea oculta din care se poate afla cu certitudine aptitudinile si caracterul unei persoane ca o parte integrala dintr-un plan cosmic. Fiecare litera are o valoare numerica care provine dintr-o vibratie cosmica relatata. Suma numerelor continute de data nasterii si suma ce deriva din literele numelui provin dintr-o interrelatie a vibratiilor. Aceste numere arata fara probleme caracterul, scopul in viata, motivatiile si talentele ascunse. Expertii in numerologie folosesc numerele pentru a determina timpul cel mai propice pentru a face miscari majore in activitatile din viata. Numerologia este folosita pentru a decide usor si sigur cind sa poti inveti, cind sa te casatoresti, cind sa calatoresti, cind sa-ti schimbi slujba ori multe altele. Nu stim sigur daca vei devenii un expert in numerologie in urma acestui site dar cel putin calea ti-o putem arata.

Prima intrebare pe care am pus-o cind mi s-a prezentat numerologia a fost “de ce functioneaza?” A doua intrebare pe care am pus-o a fost “cum functioneaza?” E oare forta Domnului? Au numerele vibratii sau ceva de genul asta? Cine stie? Fii doar obiectiv si incearca, ce pierzi?

Actuala origine a numerologiei predata de Pitagora a devenit foarte populara de foarte vechea Kabbala. In secolul 20 vechea stiinta pare sa-si fi revenit sub forma unor carti publicate intre anii 1911-1917 de L. Dow Balliett si a fost imbogatita prin anii ’30 de catre Florence Campbell, si in cursul urmatoarelor decenii a devenit foarte accesibila publicului larrg. In fine, daca privesti in urma cu 90 de ani vei observa ca stiinta s-a miscat cu pasi foarte repezi. Poate ca toat aceste cunostiinte capatate le-am fi putut descoperii mai din timp daca nu s-ar fi “ascuns” de noi ceva vreme.

Introducerea in Numerologie incearca sa descrie baza fundamentala a acestei discipline. Te invata cum sa schimbi literele numelui tau in cifre care vor dezvalui multe despre personalitate si potential. Vei invata intelesul. Apoi veti deprinde maiestria organizarii si prepararii unui intreg tabel cu cifre pentru a putea descifra usor intelesul cifrelor continute de nume si data nasterii. Urmarind exemplele vei reusi sa descoperi chiar si Numarul Vietii, Perioadele Vietii, Numarul Expresiv si Dorintele Interioare….

Ordinea pe care noi am dat-o este urmatoarea:

1.  Cifra Destinului

2.  Numerograma Zilei de Nastere

3.  Cifra zilei de nastere si cea a obiectivelor

4.  Cifra vocalelor

5.  Cifra consoanelor

6.  Cifra numelui complet si cifra energetica

7.  Alfabetul

8.  Cifrele intense si numerologia numelui

9.  Temperamentul si cum sa alegem un nume

10. Cifra ciclului si cea a anilor

11. Cifra de tranzit si cea a evenimentelor

12. Profilul numerologic complet

13. Numerele Supreme si Culorile Cifrelor Destinului